fredag 1. februar 2019

Nytt hasteoppdrag - etterisolering loft

Me har i år tatt i bruk 3dje etasjen fullt ut, og har fjerna dør opp der.

Det har avslørt mangelfull isolering av loftet, snøen smeltar langs med mønet og resultert i dette:

Smelting av snø og istapper bygger seg opp i stort mon.


Det er skråtak på loftet med midtbjelke som er synleg. I helga vert det derfor etterisolering av loftet. Det raude feltet vert isolert rundt takbjelken.



Eg har alt fjerna 3 rader med takpanel og jobben ser grei ut. Byggplasten under er ikkje festa, men kappa av rett før takbjelken så varmlufta siger nok rett gjennom og ut til kråka her.

Planen er å bretta ned byggplasten, så den kjem under den nye isolasjonen. Fester så plasten med lekter direkte til takbjelken som bygges inn. 

Forhåpentligvis hjelper det på så snøen vert liggande på taket. Oppdaterer posten med bilder av jobbe i løpet av helga.

Oppdatering:

Da er første 1/4 av taket gjort. Vurderte Huton Trefiberplater for å unngå å gå og klø heile uka.. men endte opp med Glaxa Extreme 32.




Kappinga av glava kunn vert gjort litt bedre, og dytta litt mykje inn.. så det er byggplasten som holder det på plass. Et par timer med svette, kløe og glavastøv på varmt loft..kapp og feilkapp... så det får bli som det blir. Bedre enn det var, og tett. :-)

Det er er lektet ned 48mm - og tanken er å montere lavtbyggende LED downlights/spotter i m.bokser og kle med gips på tvers over bjelke og begge sidene. 

Fant endelig ut at sag fungerte godt, så siste delen blei langt bedre.



Oppdatering:


Oppdaga at takdelen til høyre var i dårlig forfatning under panelet. På eit område og hang byggplasten i filler. I tillegg mangla det isolering 10cm bredde ein meter langs hjørnesperret.

Det er kanskje ikkje så rart at største istappene henger rett nedafor her?

Endte opp med å ta vekk to lag med panel på heile området. 
Ein rull med spesialteip og det såg slik ut. Treng fortsatt litt meir plast oppe til høyre:


Kom etterpå på at naboen holder på å pusse opp, og eg fekk låne ein rull med byggplast.. Kunne spart ein del teip og fått eit finare resultat. :-) 




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar