mandag 7. desember 2009

Er media eller folkehelseinstituttet til å stole på?

Det er skræmande å lese kva som faktisk er bakgrunnen til ein del av dei mange skremselsoppslaga i norske aviser. Klikk på linken over, ein god blogg som går djupt i fakta for faktisk å gi eit sant bilete, og ikkje kjapt søppel som norske aviser i alt for stort grad kjem opp med!

Folkehelseinstituttet er ikkje det grann betre. Panisk redde for å brenne inne med brorparten av dei 9,4 millioner vaksinedosane dei har kjøpt inn dyrt, meir og meir desperate pusher dei vaksiner med dommedag og svovelpropaganda.


Det mest patetiske er at dei spele på samvetet til folk! Alle bør vaksinere seg for å beskytte andre. Kvifor det? Dei som er i risikogruppa har alt fått vaksina, og om andre er bekymra for dei for svarte sjølv vaksinere seg. Kvifor ikkje samme propaganda på ei vanlig influensa, der 100x fleire folk dør? Er dei eldre som da vanlegvis stryk med mindre verdt enn 1/100 unge? Dette er langt over grensa til å vera hyklerisk!

Viktig fakta, som at vaksina kan få kroppen til å støtte vekk transplanterte kroppsdeler er ikkje komme fram. Ref. link over.

Veldig mange land har store begrensningar i kven som får vaksina, sveits vaksinerer ikkje gravide eller små barn. Ikkje det her til lands, her pushes den på stort sett alle, sjølv eggallergi "er ikkje så farleg". Propaganda, male fanden på veggen, løgn, kall det kva du vil.. Da har gått prestisje i at vaksina skal ut, fakta er ikkje så viktig lengre.


Update 30.06.2011:

Da er det også i Norge påvist bivirkninger av Pandemix. Men først etter at Finland og Sverige finner bevis. Jaja..


http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/politikk/article4161225.ece


..
Ny studie: Svineinfluensa-vaksine ga søvnanfall
En ny svensk studie viser at barn og unge som fikk svineinfluensa-vaksine, i større grad enn andre utviklet narkolepsi eller søvnsyke.AVGUNNAR MAGNUS
Les også:

■14 norske barn har fått narkolepsi etter vaksine
■Kaster svineinfluensavaksiner for 200 millioner
■Sammenheng mellom H1N1-vaksine og narkolepsi påvist
Det svenske Läkemedelsverket offentliggjorde i dag en studie om forekomsten av søvnsykdommen narkolepsi blant barn og unge under 19 år.

Hovedfunnet er at blant dem som var vaksinert med svineinfluensa-vaksinen Pandemrix, var det 6,6 ganger så stor risiko for å få narkolepsi med kataplektiske anfall.

Dette er den mest alvorlige formen for narkolepsi, der pasientene ikke bare blir søvnige, men også får anfall der de mister muskelkraften og faller sammen.

Undersøkelsen bygger på innsamlet informasjon fra årene 2009 og 2010. Läkemedelsverket konkluderer i en pressemelding med at den gir "ytterligere vitenskapelig belegg for at det finnes en forbindelse mellom økt risiko for narkolepsi hos barn og unge og vaksinering med Pandemrix".

Aftenposten.no skrev i februar om en finsk studie som indikerte at risikoen for å utvikle narkolepsi var ni ganger høyere blant barn og unge som var vaksinert mot svineinfluensa.

Lite bekymret?
Den gang sa avdelingsoverlege Steinar Madsen I Statens legemiddelverk at de finske funnene kom som en stor overraskelse, og at den samme tendensen ikke hadde vist seg i Norge. Så sent som i slutten av april gjentok han at det ikke var observert noen økning i antall narkolepsitilfeller blant barn i Norge.

Men nå skriver Legemiddelverket på sine hjemmesider at det er meldt om 14 tilfeller i Norge, som er to-tre ganger mer enn man kunne forvente.

- Tok dere for lett på muligheten for en sammenheng?

- Jeg vil ikke si det. Men tidligere hadde vi ikke kunnet se noen sammenheng i Norge. Nå har vi hatt tid til å samle inn flere tilfeller, og vi mener også at det er en økning, sier Madsen til Aftenposten.no.

Han tilføyer at det ikke i noe land er funnet økt risiko for narkolepsi hos vaksinerte voksne.

Flere med diagnose
Ifølge Madsen tar det ofte tid å få stilt diagnosen narkolepsi. Flere tilfeller er blitt meldt de siste månedene, forteller han. Det har også vært problemer med å avdekke hvor mange barn som normalt får narkolepsi hvert år.

- Ble dere ikke bekymret da den finske studien kom?

- Vi har vært bekymret helt siden denne informasjonen kom frem, svarer Madsen. Men han nevner at det først var fagfolk i Finland og Sverige som reagerte på et økende antall tilfeller av narkolepsi.

Det europeiske legemiddelkontoret (EMA) konkluderte i september med at det så langt ikke kunne påvises noen sammenheng mellom Pandemrix og narkolepsi. -Den uttalelsen må sees på bakgrunn av de foreliggende data. Det var ikke dokumentasjon nok til å fastslå en sammenheng, presiserer Madsen.

Ukjent årsak
Pandemrix-vaksinen er ikke lenger i bruk. Madsen tar høyde for at det fortsatt kan være noen som har utviklet sykdommen, men ikke fått diagnosen narkolepsi.

Han sier at det vanligvis er en livslang sykdom, men ikke livstruende. -De som får den alvorlige formen, hvor de mister muskelkraft, vil ha et betydelig handicap, understreker han.

Nå er det viktig å finne frem til hva som gjør at enkelte som får vaksinen, utvikler narkolepsi. -Det er mest trolig at det dreier seg om en immunologisk reaksjon, sier Madsen og forteller at det forskes mye på dette. Før eller senere kan det dukke opp en ny pandemi-trussel, og da gjelder det å være best mulig forberedt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar